Was te zien bij BNNVARA op

Was te zien bij BNNVARA op

Soufflé van vanille en kwark met bananenroomijs

  • souffle_ppks

    Met dit recept maak je heerlijke luchtige soufflés.

    Ingrediënten:
     

    5 verse eierdooiers
    160 g magere kwark
    50 g witte basterdsuiker
    1 vanillestokje
    4 verse eiwitten
    50 g poedersuiker
    roomijs van vanille 

    Bereiding:

    Bestrijk 10 souffléschaaltjes met boter en bestrooi deze met kristalsuiker waardoor een dun laagje suiker ontstaat in het schaaltje. 
    Meng de eierdooiers met de basterdsuiker, kwark en vanille.
    Sla het eiwit en de poedersuiker tot een schuim, maar zorg dat dit niet te stijf is.
    Meng het kwarkmengsel met het eiwit en vul de schaaltjes tot de rand. Strijk deze glad af met een paletmes of de achterkant van een mes. 

    Ga met de duim langs de rand van het schaaltje en wrijf dit randje schoon (waardoor de soufflé mooi egaal kan rijzen en niet vastplakt aan de rand).
    Plaats de soufflés in de oven op 205 graden (zonder luchtcirculatie) gedurende 8 minuten (tijd hangt af van het formaat van de schaaltjes).
    Serveer roomijs in de soufflé. Als je het ijs niet zelf kunt maken is het ook heel makkelijk om een halve liter vanille ijs bij de ambachtelijke ijsboer te kopen. 

Recepten

Pauls Puber Kookshow

Over

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!

Terug naar boven