De historische dagelijkse talkshow

Marije Randewijk en Maarten Ducrot (19-10-2012)

19-10-2012

De Rabobank stopt aan het einde van het jaar met de sponsoring van de professionele wielersport. Dat maakte de bank vandaag in een persconferentie bekend. Wat betekent dit voor de wielersport? Dat bespreken Jeroen Pauw en Paul Witteman vanavond aan tafel met chef Sport van De Volkskrant Marije Randewijk en voormalig profwielrenner Maarten Ducrot

Tijdens de persconferentie zei bestuurslid en financieel directeur van de Rabobank Bert Bruggink: "Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren."

Amateurwielerploegen
De Rabobank heeft te kennen gegeven wel door te gaan met de sponsoring van de amateurwielerploegen. Aanleiding van het besluit was het vernietigende rapport van het Amerikaanse anti-dopingagentschap Usada, waarin het dopinggebruik van Lance Armstrong ter discussie stond.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.