De historische dagelijkse talkshow

Liane den Haan en Renske Leijten (25-10-2012)

25-10-2012

Als het aan de SP ligt, wordt het voor huisartsen verplicht om jaarlijks huisbezoeken af te leggen aan thuiswonende ouderen die de zeventig zijn gepasseerd. Een zogenaamd 'welzijnsbezoek', zo berichtte het Algemeen Dagblad vandaag.

Volgens de Socialistische Partij kunnen ouderen beter in de gaten gehouden worden wanneer een specialist persoonlijk langskomt. Deze kan dan meteen een inschatting maken van de thuissituatie en of de oudere in kwestie hulp nodig heeft. De huisbezoeken zouden betaald moeten worden door de zorgverzekeraar.

Kritiek
Het plan stuit op veel kritiek
. Zo zou het aan de deur controleren of een oudere niet aan het vereenzamen is, betuttelend overkomen. Ook is de vraag of ouderen behoefte hebben aan dergelijke bezoeken.

Nederland telt ruim 1,8 miljoen mensen in de leeftijdscategorie van zeventig jaar en ouder. Ongeveer een derde van hen zou nog zelfstandig wonen.

Vanavond praten Jeroen Pauw en Paul Witteman over het SP-plan met de directeur van ouderenbond ANBO Liane den Haan en SP-Kamerlid Renske Leijten.

Volg Renske Leijten en Liane den Haan ook op Twitter.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.