De historische dagelijkse talkshow

Saskia Belleman en Alexander de Swart (02-11-2012)

02-11-2012

Vanmorgen heeft de eerste rechtszitting, ofwel de proforma-zitting, plaatsgevonden tegen de kickboxkampioen Badr Hari. De kickboxer is poging tot doodslag ter laste gelegd. Rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman was bij de zitting aanwezig. Vanavond gaat zij in Pauw & Witteman samen met de advocaat van het slachtoffer Alexander de Swart op de zaak in.

Poging tot doodslag
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de kickboxer van acht geweldsdelicten, waaronder er n een poging tot doodslag op de zakenman Koen Everink betreft.  Deze zou hij tijdens het dancefeest Sensation in juli dit jaar ernstig hebben mishandeld in een Skybox in de Amsterdamse Arena. Het negende zaak gaat over een verkeersdelict.

Gewelddadig
Het OM zei naar aanleiding van de proforma-zitting voldoende bewijs te hebben dat Hari het slachtoffer zeer gewelddadig zou hebben behandeld. In de Skybox zou de kickboxkampioen de zakenman meermaals tegen zijn hoofd hebben getrapt terwijl hij al op de grond lag. De uitspraak van het OM is tevens gebaseerd op het feit dat Hari aan de politie heeft bekend Everink te hebben geslagen. 

Vechtpartijen
De overige geweldsdelicten waarvan Hari wordt verdacht gaat over vechtpartijen die plaats zouden hebben gevonden in de Amsterdamse clubs Jimmy Whoo en Club Air.Hari is al eerder veroordeeld geweest voor andere mishandelingszaken.

Media
Zijn advocaat Benedicte Ficq had tijdens de rechtszitting vooral kritiek op de aandacht van de media. Volgende week vrijdag wordt de boxkampioen aan de rechter voorgeleid.

Bekijk wat Saskia Belleman twittert over de Badr Hari-zaak.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.