De historische dagelijkse talkshow

Yves Gijrath (09-11-2012)

09-11-2012

De rechter zal vandaag beslissen of de kickbokskampioen Badr Hari langer in voorarrest moet blijven. Als zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd, betekent dat voor de vechtsporter dat hij meerdere bokswedstrijden misloopt. Zijn advocaat Bndicte Ficq heeft daarom gepleit voor een voorlopige schorsing van zijn voorarrest. Media-ondernemer Yves Gijrath is al een tijdje bevriend met de kickbokser. Vanavond in Pauw & Witteman bespreekt hij het proces van de bokser.

Wedstrijdgeld
Ook heeft Gijrath door het advocatenkantoor Van Diepen en Van der Kroef laten doorberekenen hoeveel geld het de bokskampioen zou kosten als zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd. Hierbij is rekening gehouden met het bedrag dat hij voor wedstrijden zou opstrijken. Het advocatenkantoor is uitgekomen op een bedrag tussen de 1,6 en 2,6 miljoen euro.

Poging tot doodslag
Vorige week vond de pro-forma zitting plaats. Hari was hierbij wel aanwezig, maar mocht toen nog niets zeggen. Het Openbaar Ministerie (OM) legde hem negen delicten ten laste, waaronder een poging tot doodslag op de zakenman Koen Everink. De kickbokser zou hem tijdens het dancefeest Sensation ernstig hebben mishandeld in een skybox in de Amsterdamse Arena. Vandaag wordt Hari aan de rechter voorgeleid.

Verloop Hari-zaak
Naar aanleiding van de pro-forma zitting was Alexander de Swart als advocaat van het slachtoffer bij Pauw & Witteman te gast. Samen met rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman bespraken ze het verloop van de zaak tegen Hari. Bekijk hier de uitzending van 2 november 2012 terug.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.