De historische dagelijkse talkshow

Harald Doornbos (14-02-2013)

14-02-2013


Midden-Oosten-correspondent Harald Doornbos trok de afgelopen weken door Mali. Voor onder meer De Persdienst deed hij verslag van de oorlog in het land. Het Franse leger viel begin dit jaar Mali binnen om de regering te helpen weerstand te bieden tegen de rebellen die vooral het noorden van het land in hun macht houden.

Avonturen
Via Twitter hield Doornbos zijn volgers uitgebreid op de hoogte van de avonturen die hij beleefde gedurende zijn reis door Mali. Zo tweette hij een foto van de Malinees die zijn band plakte door deze met naald en draad dicht te naaien. Ook vertelt Doornbos via Twitter dat niemand weg kan uit Timboektoe, omdat het Franse leger zich uit de stad terug trekt. Men kan alleen via het veerpontje de 3km brede rivier Niger over, maar deze wordt ook bezet door het leger. Daarom besluit Doornbos met een kano de rivier over te steken, waarna hopelijk zijn auto nog op hem staat te wachten.

Harald Doornbos is net terug uit Mali en praat in Pauw & Witteman over zijn ervaringen in het land en met de oorlog.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.