De historische dagelijkse talkshow

Meindert Schut (05-03-2013)

05-03-2013

De nieuwe en snelle B6 Venator van autofabrikant Spyker moet het bedrijf van de ondergang zien te redden. Het kleine automerk van de Nederlandse zakenman Victor Muller wil op deze wijze een nieuwe doorstart realiseren. 

De sportwagen B6 Venator gaat volgend jaar in productie en kost zo'n 125 duizend euro. Dat is aanzienlijk lager dan andere automodellen van het merk. Op de autobeurs in het Zwitserse Genve sprak Muller vandaag de verwachting uit 'enkele honderden B6-modellen per jaar te zullen produceren'

Overname Saab
Spyker heeft een lastige tijd achter de rug. Het bedrijf raakte financieel in de problemen door een verkeerde overname van het Zweedse automerk SaabSaab is inmiddels failliet verklaard. 

Vanavond is adjunct-hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio Meindert Schut te gast bij Pauw & Witteman. Hij presenteert ook de BNR Nationale Autoshow en gaat in op de snelle sportwagen van Spyker. Zal de B6 Venator een mogelijk faillissement van het bedrijf kunnen voorkomen? 

Volg Meindert Schut ook op Twitter. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.