De historische dagelijkse talkshow

Abdelkarim Honing (22-03-2013)

22-03-2013

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie wil een onderzoek naar het afnemen van het paspoort van Nederlandse jongeren die willen meevechten in Syri. Dit naar aanleiding van het nieuws dat zo'n honderd Nederlandse moslims strijd voeren in Syri, Somali en Afghanistan. 

Gisteren bleek in Syri opnieuw een Marokkaanse-Nederlander gedood te zijn. Het slachtoffer zou de 20-jarige Sofian E. zijn die in Delft of Rotterdam woonde. Hij was naar Syri afgereisd om daar te vechten tegen het regime van president Assad.

Jihadstrijder
Sofian is naar verluidt het tweede Nederlandse slachtoffer. Ook de 20-jarige jihadstrijder Mourad M. zou in Syri zijn omgekomen. Onder wat voor omstandigheden hij is gedood, is niet bekend. Wel zou zijn broer nog in het land verblijven als jihadist. De vraag is of beide mannen elkaar in Nederland kenden.

Abdelkarim Honing heeft zich tot de islam bekeerd. Vanavond in Pauw & Witteman vertelt hij waarom jongeren zich aangetrokken voelen om zich te mengen in de oorlog in Syri.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.