De historische dagelijkse talkshow

Marjolein Storimans (09-04-2013)

09-04-2013

De Russische president Poetin heeft zijn excuses aangeboden voor het uitblijven van het onderzoek naar de dood van cameraman Stan Storimans. Poetin zei niet te weten waarom het onderzoek zo lang duurt, maar beloofde na het gesprek met premier Rutte gisteren dat hij navraag zal doen. 

Storimans was cameraman voor RTL Nieuws en stierf in 2008 in de Georgische stad Gori bij een aanslag op een plein. Hij was daar met RTL-verslaggever Jeroen Akkermans om de oorlog tussen Rusland en Georgi te verslaan. Na het incident beloofde Poetins voorganger president Medvedev de zaak te onderzoeken, maar is daar nooit op terug gekomen.

Mensenrechten
Poetin was in Nederland in het kader van de opening van het Nederland-Ruslandjaar. Zijn komst stuitte op verzet en zorgde voor meerdere demonstraties. De protesten waren gericht tegen de anti-homowet in Rusland en riepen op tot een verbetering van de mensenrechten in het land. Hierover waren oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen en presentatrice Anousha Nzume gisteren in Pauw & Witteman te gast.

De vrouw van de overleden Stan Storimans, Marjolein Storimans, is vanavond te gast in Pauw & Witteman. Wat vindt zij van de excuses van Poetin? Hoe staat het er voor met het onderzoek naar de dood van haar man?

Marjolein Storimans sprak eerder in Pauw & Witteman over haar omgekomen man. Bekijk hier de uitzending van 8 januari 2009 terug.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.