De historische dagelijkse talkshow

Eelco Dykstra (22-04-2013)

22-04-2013

De politie heeft iemand aangehouden in verband met het dreigement over een schietpartij in Leiden, dit heeft de politie bevestigd. Volgens de politie gaat het om een verdachte en niet de verdachte. Zijn betrokkenheid wordt nog onderzocht. In verband met het onderzoek wil de politie nog geen details geven over de aanhouding.

De politie was maandag al vroeg aanwezig op middelbare scholen in Leiden. Bij het Driestar College en het Da Vinci College stonden kort voor 7 uur al agenten voor de deur. Ongeveer twintig middelbare scholen waren dicht.
 
4Chan
Alle commotie ontstond nadat iemand gisteren op het Amerikaanse internetforum 4Chan anoniem dreigde met een schietpartij op een school in Leiden. Op het forum staat te lezen: 'Tomorrow, I will shoot my Dutch teacher, and as many students as I can'. De schrijver van dat bericht laat ook weten wat voor pistool hij of zij van plan is te gebruiken en dat er een afscheidsbriefje te vinden zal zijn.

Hoogleraar crisisbeheersing Eelco Dijkstra vanavond in Pauw & Witteman in op het besluit om alle mbo- en middelbare scholen in Leiden dicht te houden vanwege een dreigement.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.