De historische dagelijkse talkshow

Vincent Bijlo (09-05-2013)

09-05-2013

Vincent Bijlo staat al 25 jaar als cabaretier op het podium. De hoogste tijd dus voor een feestje. Op 17 mei vertolkt hij een zilveren jubileumversie van zijn voorstelling De Cultuuroptimist in het Rotterdamse oude Luxor Theater.  

De Cultuuroptimist is een literaire en theatrale voorstelling met hilarische betogen, ontroerende verhalen en treffende liedjes. Met dit cabaret probeert Bijlo een positief tegengeluid te geven op de zogenaamde doemdenkers in de huidige maatschappij. En dat met een flinke dosis cultuuroptimisme.  

Theatervak
In 25 jaar tijd maakte Bijlo, inclusief De Cultuuroptimist, zeventien voorstellingen. Zijn eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids Cabaret Festival. Daarna legde hij zich volledig toe op het theatervak.

Hoe kijkt hij terug op de afgelopen vijfentwintig jaar? Hoe is hij als cabaretier gegroeid? Wat heeft hij van het vak geleerd? En wat voor plannen heeft hij voor de toekomst? Hierover en meer vertelt Vincent Bijlo vanavond in Pauw & Witteman.

Volg Vincent Bijlo ook op Twitter.


Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.