De historische dagelijkse talkshow

Eelco Bosch van Rosenthal (23-05-2013)

23-05-2013
 

De Amerikaanse president Barack Obama houdt vandaag een toespraak in het Congres over zijn strijd tegen terreur. Daarbij staat ook de transparantie van het beleid rond de nationale veiligheid op de agenda.

Ook heeft de Amerikaanse regering vandaag voor het eerst toegegeven dat er bij aanvallen met drones in totaal vier staatsburgers uit de Verenigde Staten zijn omgekomen. De VS zet deze onbemande vliegtuigjes vooral in voor spionagevluchten en luchtaanvallen in de strijd tegen het terrorisme. De meeste drones zijn actief in Pakistan en Jemen.

Guantanamo Bay
De vraag is wat Obama in zijn speech over terrorismebestrijding zal zeggen. Gisteren bleek namelijk nog dat het Amerikaanse ministerie van Defensie aan het Congres heeft verzocht om 450 miljoen dollar vrij te maken voor een grondige verbouwing van de terroristengevangenis Guantanamo Bay. President Obama probeert deze beruchte gevangenis al jaren te sluiten. 

Eelco Bosch van Rosenthal was jarenlang correspondent in de Verenigde Staten voor de NOS. Vanavond in Pauw & Witteman gaat hij in op de toespraak van de Amerikaanse president en diens strijd tegen terrorisme.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.