De historische dagelijkse talkshow

De historische dagelijkse talkshow

Video

 • Marike Stellinga, Gerrit Zalm, Wim Daniëls en Frans Timmermans deel 1 (24-05-201

  Vanavond is de laatste Pauw & Witteman uitzending van dit seizoen. Tijdens deze uitzending willen we u als kijker hoop mee geven voor de toekomst. De gasten van vanavond zullen dan ook vanuit hun verschillende vakgebieden uitleggen waarom we met een optimistische blik vooruit kunnen kijken en waar we tevreden mee mogen zijn.

  Taal
  Hoe gaat het met de Nederlandse taal? Is er veel veranderd en leert de jeugd onze taal steeds minder goed kennen? Neerlandicus Wim Daniëls kijkt naar de positieve kanten van de ontwikkeling van de Nederlandse taal. Afgelopen seizoen volgde hij verschillende taaltrends. Vanavond bekijkt hij welke trends zijn blijven hangen en welke we volgend jaar niet meer terug zullen zien.

  Buitenland
  Wereldwijd hebben dit jaar meerdere aanslagen en oorlogen in de media centraal gestaan. Hierbij zijn vragen gesteld als: Hoe moet het conflict in Syrië worden opgelost en zullen we ooit in staat zijn om het terrorisme te bestrijden? Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans kijkt met een positieve blik naar de toekomst en naar een aantal huidige internationale kwesties.

  Banken
  Hoe staat het met ons vertrouwen in onze banken? Hoe kunnen we de economische crisis te lijf gaan? Oud-politicus Gerrit Zalm is voorzitter van de Raad van Bestuur bij ABN-Amro. Vanavond legt hij uit hoe we ons vertrouwen weer kunnen herstellen en gaat hij in op de economische structuur van ons land.

  Economie
  Hoe staan we er economisch voor en wat kunnen we de komende jaren verwachten? Marike Stellinga is econoom en adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Zij geeft ons positieve voorbeelden die aantonen dat we ook in een tijd van economische crisis hoop kunnen houden voor de toekomst.

Pauw en Witteman

Over

De historische dagelijkse talkshow

Terug naar boven