Maandag t/m donderdag om 19:50 op

Maandag t/m donderdag om 19:50 op

 • Over Per Seconde Wijzer

  In de kennisquiz Per Seconde Wijzer gaan twee spelers - onafhankelijk van elkaar - de strijd aan met de klok. De spelers moeten binnen 200 seconden vier vragen beantwoorden. Deze vier vragen gaan over één van de zelf gekozen categorieën, te weten; Geschiedenis, Kunst, Wetenschap, Sport of Tegenwoordige Tijd.

  Elke vraag bestaat uit negen onderdelen, waarvan de speler er per ronde steeds meer goed moet beantwoorden. Na de tweede ronde kan een speler zelf kiezen of hij of zij doorspeelt. Uiteindelijk moet de speler in de vierde ronde - ook wel superronde genoemd - alle negen onderdelen van de vraag goed beantwoorden, of eerder verdiende jokers inzetten. Per Seconde Wijzer wordt dit seizoen voor het eerst gepresenteerd door Erik Dijkstra.

  Het programma is, weliswaar met enkele onderbrekingen, een van de langstlopende kennisquizzen van de Nederlandse televisie. In oktober 1967 was de eerste aflevering te zien, destijds gepresenteerd door Berend Boudewijn. In 1989 kwam Per Seconde Wijzer met Kees Driehuis terug op de buis.
  Onafhankelijk van elkaar binden spelers de strijd aan met de klok. De winnaars kunnen een fraai geldbedrag verdienen, de verliezers moeten het doen met het onvolprezen PSW-klokje...

  Per Seconde Wijzer Experience

  De winnaars van de PSW Experience voorjaar 2019 zijn bekend en persoonlijk geïnformeerd. 

  Wilt u volgend seizoen ook kans maken op deze unieke blik achter de schermen, een meet and greet met Erik Dijkstra, en een live-opname bijwonen?

  Kijk dan naar de nieuwe serie Per Seconde Wijzer en speel mee met de kijkersvraag.

   Er zijn weer nieuwe uitzendingen van 18 maart tot en met 11 april.

  Wie weet zien we u in het najaar in de studio bij de PSW EXPERIENCE!

Over

In BNNVARA's kennisquiz Per Seconde Wijzer beantwoorden twee spelers binnen 200 seconden vier vragen, onder leiding van Erik Dijkstra. Van maandag tot en met donderdag om 19.50 uur op NPO 2. Met ingang van maandag 21 januari 2019!

Terug naar boven