Logo Rambam
Onderzoeksprogramma waarin boeven, bureaucraten en onzinpraters met ongelijke munt worden terugbetaald. Met Filemon Wesselink, Sophie Frankenmolen, Yora Rienstra en Farbod Moghaddam

Rambam - Kindermarketing

17-11-2016
Jelte Sondij en Yora Rienstra weten het woord te krijgen tijdens jaarcongres FNLI. De presentatoren duiken in de wereld van kindermarketing in de levensmiddelenindustrie. Deze industrie beloofde zes jaar geleden geen marketing meer te doen voor zoete en vette producten gericht op kinderen. Dit houdt ook in dat er niet meer geadverteerd mag worden met superhelden. Denk aan Elsa van Frozen, Angry Birds en Dora. Verpakkingsmateriaal is hierbij de uitzondering op de regel, terwijl kinderen hier juist zeer gevoelig voor zijn. Rambam stelt deze 'uitzondering op de regel' op ludieke wijze ter discussie door in te breken bij het jaarcongres van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Daar zorgen Jelte Sondij en Yora Rienstra voor behoorlijk wat onrust als zij een nieuw plan voor verpakkingsmateriaal van kinderproducten presenteren. Om meer te weten te komen over de kindermarketing in de levensmiddelenindustrie ontwikkelen de presentatoren het nieuwe drankje 'Smikkel Juizzz' en laten zich door experts informeren over hoe zij dit het beste kunnen promoten onder kinderen zonder de regels te schenden. In hun onderzoek krijgen zij onder meer te horen dat YouTube een perfect medium is. De industrie blijkt volop in te zetten op vloggers die massaal kinderen onder de twaalf bereiken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.