Was te horen op

Was te horen op

 • Over Remco ruimt op

  over remco ruimt op

  In 1997 wordt conceptontwikkelaar Remco Veldhuis aan Richard Kemper voorgesteld door een wederzijdse vriend die het afzonderlijke gezeur van beiden 'om eens een cabaretvoorstelling te maken' dan meer dan zat is. Hun debuut komt in 1999 in de kleine zaal van het Concertgebouw in Haarlem. Tot hun eigen verbazing belandt het duo zes optredens later op de tweede plaats in de finale van het cabaretfestival Cameretten. Ze moeten hun meerdere erkennen in winnaar Marc-Marie Huijbregts. Vanaf dat moment is het voor Veldhuis & Kemper duidelijk: de toekomst ligt in het theater. De doorbraak bij het grote publiek kwam niet veel later, met het nummer 'Ik Wou Dat Ik Jou Was'.

  Inmiddels zijn er vijf albums en zes cabaretshows. Het komende seizoen staan Veldhuis & Kemper met hun cabaretprogramma 'Dan maar niet gelukkig' op het podium.

  Vanaf zondag 11 september 2011 heeft Remco Veldhuis een eigen radioprogramma op Radio 2: Remco Ruimt Op. Iedere zondagavond om 22.00 uur.

  Remco: 'Ik ben een overtuigd cabaretier, maar om John Miles maar even te citeren: 'music was my first love and it will be my last.' Of mooier nog, Daniƫl Lohues: 'muziek in de box, muziek bij de dood. En daar tussenin, als dagelijks brood.' Ik ben er gek op! Dat ga ik tussen de nummers door proberen over te brengen en te delen. Maar vooral niet door middel van bergen muzikale feitenkennis, want het is net als met lekker eten: als je er teveel over praat, wordt het koud.'

Over

Remco ruimt op was het muziekprogramma van Remco Veldhuis, te horen van 2011 tot 2014

Terug naar boven