Iedere dinsdag een nieuwe gids!

Iedere dinsdag een nieuwe gids!

DE ROLKOFFER VAN DE TELEVISIE

  • rldf

    Dit nieuwe tv-seizoen wemelt weer van de programma's van en rond BN'ers. Stuitend? De sociale functie van BN'ers is groter dan u denkt!

    Het nieuwe tv-seizoen staat op het punt te beginnen en wie het Nederlandse programma-aanbod overziet, valt onmiddellijk op dat we een recordoogst aan Bekende Nederlanders gaan binnenhalen deze herfst. Ze buitelen over het scherm. De overdaad is zo groot dat de term ‘Bekende Nederlander’ langzamerhand vragen begint op te roepen. Wat betekent 'bekend' tegenwoordig eigenlijk nog? Is er niet gewoon sprake van BN’er-inflatie? Waarom moeten we ze zo vaak zien? Wat is het maximum aantal BN’ers dat we kunnen verstouwen eigenlijk?

    Het wordt in elk geval lastig ze te omzeilen, of je nou naar de publieke of naar de commerciële zenders kijkt. Een greep uit het aanbod van deze en de komende weken: Johnny de Mol laat in Johnny into the wild een hele sleep BN’ers kennis maken met zes volkeren die ‘nog net zo leven als hun voorouders’, in Risky rivers worden ‘onervaren’ BN’ers gedwongen om in bootjes wildwater-rivieren te bevaren, in The big escape ontsnappen teams BN’ers uit escape rooms op ‘imposante locaties’, in Hier zijn de Van Rossems bewijzen Maarten, Sis en Vincent wederom dat ze de trofee voor minst voor de hand liggende BN’ers verdienen, Geer en Goor gaan helpen bij het opknappen van ‘bouwvallen in de ouderenzorg’, Expeditie Robinson heeft ook in dit zoveelste seizoen weer nieuwe BN’ers weten te strikken, De Kist bevraagt BN’ers over de dood en actrice Monic Hendrickx gaat het programma Kroongetuige presenteren, waarin negen mensen een fictieve moord in ‘het verlaten Zweedse dorp Öregrund’ moeten oplossen aan de hand van aanwijzingen en geacteerde scènes. Die negen mensen zijn, u raadt het, allen BN’ers. Alleen al aan bovenstaande programma’s doen in de loop van het komende seizoen minimaal (ze zijn – oh ironie – nog niet allemaal bekend) 57 Bekende Nederlanders mee, onder wie een aantal die zeer beslist niet alom bekend zijn. Wie de lijst afloopt, ziet namen die bij iedereen wel bellen doen rinkelen, maar weet u wie Kaj Gorgels is?


    Lees verder op pagina 20 van de VARAgids of op Blendle.

Artikelen

Over

De VARAgids is het grootste progressieve weekblad van Nederland. De redactie beziet dagelijks het media-aanbod en vertelt waar de mooie dingen te halen zijn. Dat doet ze in het weekblad (in 2016 nog genomineerd voor Tijdschrift van het Jaar!), maar ook op Facebook, Twitter én het online platform de Lagarde (delagarde.nl).

Terug naar boven