Iedere dinsdag een nieuwe gids!

Iedere dinsdag een nieuwe gids!

 • Twitter VARAgids

  Elke avond uw buisgenoot

  Twittervogeltje

  Elke avond primetime loodsen we u live door het tv-aanbod. Dat is elke avond gegarandeerd een redacteur aan de lijn. Volg ons, voor nog beter buizen. Met ruim 8000 volgers zijn we de grootste tv-gids op Twitter! Klik hier voor de VARAgids-twitteraccount. Hieronder de maandplanning en de betreffende redacteuren.

  @varagids in augustus

   

  Dinsdag 1                   Sven                                                  

  Woensdag 2               Paul                           

  Donderdag 3              Wouter                                 

  Vrijdag 4                    Joey                           

  Zaterdag 5                 Tim                            

  Zondag 6                    Paul                           

  Maandag 7                 Sven                          

  Dinsdag 8                  Paul/Tim                               

  Woensdag 9               Eef

  Donderdag 10            Iddo

  Vrijdag 11                  Tim                            

  Zaterdag 12               Wouter                                 

  Zondag 13                  Joey                           

  Maandag 14               Sven                          

  Dinsdag 15                 Wouter                                 

  Woensdag 16             Joey                           

  Donderdag 17            Eef                             

  Vrijdag 18                  Wouter                                 

  Zaterdag 19               Paul               

  Zondag 20                  Eef                             

  Maandag 21               Iddo                           

  Dinsdag 22                 Floor                                     

  Woensdag 23             Roger                        

  Donderdag 24            Tim

  Vrijdag 25                  Joey

  Zaterdag 26               Sven                          

  Zondag 27                  Iddo

  Maandag 28               Roy                                        

  Dinsdag 29                 Floor                                     

  Woensdag 30             Eef                                        

  Donderdag 31            Paul               


   

  Wie heb ik aan de lijn?

  Wie zijn de mensen achter de namen van het VARAgids-twitteraccount?


   Roger Abrahams: Schrijvend redacteur bij de VARAgids. Reconstrueert daar oude dingen, zoals de Playbackshow en hoe Op hoop van zegen tot stand kwam. Is dan ook geboeid door geschiedenis, alsmede door cabaret en comedy, en alles uit Latijns-Amerika en Oost-Europa. Kijkt graag naar films, maar dat mag niet tijdens een VARAgids-twitterdienst, en naar voetbal, maar alleen tijdens EK's en WK's. Game of ThronesHouse of CardsLostMad MenBreaking BadThe OfficeBlackadder – en Monty Python, altijd.

   Eef Berends: Is groot fan van Britse huizenprogramma's en krijgt daardoor geen genoeg van Phil & Kirstie (Location, Location, Location) en Kevin McCloud (Grand Designs). Daarnaast niet vies van een moord op zn Brits en dus verzot op George Gently, Midsomer Murders en Endeavour. Zou graag een kijkje nemen in het kastelenboek van Herbert Dijkstra, maar kijkt hele dagen wielrennen toch via de Zuiderburen. 

   Wouter Dubois: Freelancer voor het leukste televisietijdschrift van Nederland en omstreken. Is als historicus ook altijd geijkt op de actualiteit en zweert bij Tegenlicht – een betere wereld begint bij het kijken van dit programma. Kijkt daardoor tijdens twittershifts vaak te serieuze programma’s. Hoewel sport (wielrennen, tennis, voetbal, Formule 1, schaatsen) ook altijd zeer prominent aanwezig is – ja ook Voetbal inside. Prefereert series boven films en geniet van recent Nederlands drama, maar niet van Dokter Deen.

   Iddo Havinga: Freelancer voor de VARAgids. Kijkt graag naar docu’s (Louis Theroux), interviews (DWDDZomergasten), (komedie)series (How I Met Your MotherBreaking BadThe NewsroomThe Walking DeadBlack Books). Wijst u graag op goede muziekdocu’s en concerten op tv. Speelt zelf saxofoon, en is als de tv uit staat dan ook regelmatig te vinden op plekken waar muziek wordt gemaakt. 

   Floor Overmars: Eindredacteur/interviewer bij de VARAgids. Bovenmatige interesse in documentaires. Liefhebber van National Geographic, Discovery Channel – alles wat met natuur en/of haaien te maken heeft. Verder films en de betere series. Dol op lokale zenders. Nooit: sport (behalve tennis).  

   Sven Schellekens: Is verknocht aan de koers. Kijkt naar alles wat op twee wielen voorbij komt, maar hoogtepunt op de wielerkalender blijft Parijs-Roubaix. Ook nieuwsverslaafd. Zodoende zijn het Journaal en Nieuwsuur vaste prik, net als actuele gasten in talkshows. Doet aan binge-watching met House of Cards en Game of Thrones. Zag onlangs Borgen en was zeer onder de indruk, maar de beste serie ooit gemaakt blijft The Wire.

   Ivar Snoep: Filmredacteur bij de VARAgids. Is qua filmliefde best breed (maar dat zegt iedereen over zichzelf, nietwaar) en vindt het vreemd dat de Nederlandse publieke omroep geen lekker filmprogramma à la de BBC heeft (zijnde: een babe van een presentatrice met filmkennis en een wat nerdy sidekick die samen het filmaanbod – van blockbuster tot arthouse - doornemen). Houdt ook heel veel van pop en jazz, vandaar dat hij juist die disciplines onderhoudt bij het digitale themakanaal Cultura24. En - inderdaad - vandaar die tweets soms over dat ene concert wat u niet mag missen. Qua tv verder: EntourageDWDDOud geld30 RockMad MenScrubs en het NOS Journaal (nee, niet dat van RTL).

   Koen van der Velden: Freelance journalist voor de VARAgids. Schrijft in die hoedanigheid voornamelijk over sport. Geïnteresseerd in vrijwel elke sport, gebiologeerd door Amerikaans basketbal. Hoopt stiekem nog ooit een wedstrijd van Michael Jordan bij te wonen, ook al is die al jaren met pensioen. Gidst u het liefst door een tv-avond met Champions League-voetbal. Mist Holland Sport. Vaste prik: DWDDAndere tijden sport, Wie is de mol?Voetbal inside én Studio voetbal, films zonder reclameblokken, The Sopranos, natuurseries van de BBC, South Park-marathons en vooruit: Het familiediner.

   Roy van Vilsteren: Adjunct-hoofdredacteur VARAgids. Is een grillige tv-kijker; kijkt Nieuwsuur én De rijdende rechter. Schreef in ooit een boek over vormgeving (decors, leaders) van Nederlandse televisieprogramma's. Beste serie ooit: The Sopranos. Beste Nederlandse programma: Tegenlicht. Ook kernjurylid van de Sonja Barend Award, en derhalve bovenmatig geïnteresseerd in het goede tv-gesprek.

   Lotte Wijfje: Na een stage bij de VARAgids blijven hangen als twitteraar. Nu weer 'erg druk' als studente Nederlands in Nijmegen. Voorkeur voor slechte romkoms (Notting Hill!) en goede series (Game of Thrones!). Vindt New Girl de grappigste serie sinds Friends. Keek vroeger altijd Villa Achterwerk, nu stiekem nog regelmatig Taarten van Abel. Ook graag DWDDDe rijdende rechterMetropolisWie is de mol?. Zelden sport. Wel muziek, graag en veel.

   Paul de Bruin: Bezeten van sport: zegt alle afspraken af voor Champions League-voetbal, plant vakanties om WK’s en EK’s heen en ligt graag een hele zondag op de bank om wielrennen – voorjaarsklassiekers – te kijken, maar dan wel bij de Belg (Sporza), want Dijkstra en Ducrot missen veel van de koers. Wie is de mol?-verslaafd en kijkt (stiekem) graag mee naar Boer zoekt vrouw. Heeft een zwak voor de loting van voetbaltoernooien en de wegkijktelevisie van Serious RequestHomeland en Lost zijn geweldig, maar er gaat niks boven Friends.

   Leonie Stam: Ex-redactiestagiaire. Volgt heel veel series (SherlockBreaking Bad, Game of Thrones, Dexter, Orange Is The New Black…) en kijkt graag naar documentaires van Louis Theroux en Amerikaanse, satirische talkshows. Blijft ook vaak even hangen bij Hoe heurt het eigenlijk, Maestro, DWDD en Late night. Guilty pleasure: Dr. Phil

   Yoran Custers: Oud-stagiair, thans twitteraar. Verslaafd aan niets, geïnteresseerd in van alles. Kijkt graag naar reisprogramma’s, Brandpunt, De keuringsdienst van waarde, Wie is de mol?, De slimste mens en Pauw. En voetbal – sporadisch. Heeft ooit een keer het verwijt gekregen dat hij in al zijn anekdotes een Monty Python-citaat verwerkt, wat niet helemaal waar is, maar ook weer niet volledig uit de lucht komt vallen. 

   Tim Siekman: Sportliefhebber met een brede interesse: van Voetbal inside naar Wie is de mol? en van EenVandaag tot Geer & Goor. Installeert zich ruim een uur van tevoren voor de televisie bij een aansprekende voetbal- of wielerwedstrijd. Iets minder bedreven in het kijken van tv-series (Breaking Bad en House wel afgekeken), maar blijft altijd hangen bij comedyshows (Family GuyThe OfficeModern Family).

   Joey Huisman: Nog zo'n stagiair die is blijven plakken. De beste serie ooit wisselt per dag, maar het is in ieder geval iets uit het rijtje The SopranosTwin PeaksFargoBreaking Bad en The X-Files. En omdat dat allemaal vrij serieus is, mag er ook wel een komedie tussendoor, zoals SeinfeldCurb Your EnthusiasmMonty Python's Flying Circus, Arrested Development of The IT Crowd. Verder graag een muziekdocu of een voetbalwedstrijd.

Over

De VARAgids is het grootste progressieve weekblad van Nederland. De redactie beziet dagelijks het media-aanbod en vertelt waar de mooie dingen te halen zijn. Dat doet ze in het weekblad (in 2016 nog genomineerd voor Tijdschrift van het Jaar!), maar ook op Facebook, Twitter én het online platform de Lagarde (delagarde.nl).

Terug naar boven