Kijk alles hier terug!

Kijk alles hier terug!

Ruud Smulders

  • Personen - Alpacas - Ruud

    Ruud Smulders (28) uit Utrecht, dacht altijd de quasi-intelligente jongen over koffie en sneakers te zijn. Met zijn lange haren in een knotje ging hij door het leven en speelde hij toneeltje, hing hij de clown uit en typte hij over zichzelf in een derde persoon.

    Na diverse opleidingen ging hij de praktijk in, om daar het allerbeste tot zijn recht te komen. Hij is comedian bij Comedyhuis, columnist bij 538 en blonde jongen bij cabaretgroep ‘De Blonde Jongens en Tim’, waarmee hij de publieksprijs op de 28ste editie van het Groninger Studenten Cabaret festival won. Zijn fantastische fysieke gestel is ook handig bij het uitvoeren van verscheidene stunts als erkend stuntman bij ‘Actionpact’.

    Wat niet veel mensen van Ruud weten is dat hij 4x geslagen is, waarvan 3x in zijn gezicht, tijdens de opnames van ‘Hufterproef’. Alleen de stomp in zijn buik haalde de montage. Zijn improvisatietalent steeg tot grote hoogte toen hij laatst herkend werd in een AH2GO en iemand hem vroeg of hij uit het programma ‘Hufterproef’ kwam. Hij gooide een fles wijn kapot, trok een zak chips stuk en pakte vier bounties, waarna hij “ja” zei en naar fictieve camera’s wees.

     

De Alpacas

Over

Ruud, Peter, Thomas, Nabil en Rayen zijn Alpacas! De opvolger van De Lama's, bij BNNVARA op NPO3. Met Sophie Hillbrand als leading woman.

Terug naar boven