Hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen!

Je Zal Het Maar Hebben - Shivan & Sophie

10-04-2018
Shivan (24) lijdt aan Epidermolysis Bullosa (EB). Als gevolg van deze ziekte ontstaan bij minimale druk of wrijving blaren en beschadigingen op de huid. De littekens van deze wonden leiden weer tot vergroeiingen van zijn vingers en tenen. Ondanks deze rotziekte geniet Shivan van de kleine dingen in het leven en hoopt hij als eerste EB-patiënt te worden behandeld met een revolutionaire gentherapie. Verder zie je Sophie (19) die lijdt aan Juveniele Dermatomyositis (JDM). Deze auto-immuunziekte zorgt ervoor dat haar afweersysteem haar eigen spieren en huid aanvallen. Hierdoor lijdt Sophie chronisch pijn en heeft ze haar passie voor karten moeten opgeven. Daarom geeft ze nu kartles aan kinderen en sleutelt deze stoere chick aan oldtimers.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.